Zeekadetten is gamen maar dan in het echt!

Het zeekadetkorps is een vereniging met als doel de jeugd op een leuke, spelende uitdagende wijze kennis te laten maken met alles over zee & binnenvaart, water en het leven op een schip.  We komen elke zaterdag van 11:00 uur tot 17:00 uur bijeen op ons eigen schip de Zaandam, Hier gaan we de hele dag van alles doen wat met het water, scheepvaart, techniek, en alles wat er op en rond het schip gebeurt te maken heeft.  We gaan zeilen met onze eigen zeiljollen, er wordt geroeid, onderhoud gepleegd en vooral veel plezier gemaakt.

Als je een tijdje lid bent kun je ook kiezen voor een richting waar je de meeste interesse in hebt. Denk aan motor en techniek, of help in de kombuis koken en de catering verzorgen, leer alle knopen die er gebruikt worden op een schip, of als we varen ga eens aan het roer staan van ons schip en voel je kapitein op de wereldzeeën.  Maar ook als we aanmeren of vertrekken moeten er van alles gedaan worden, denk aan bijvoorbeeld de trossen vastleggen.  Leer EHBO of pak een kwast en help schilderen.  Regelmatig kun je een weekend aan boord slapen. Tijdens deze weekenden worden een aantal leuke activiteiten georganiseerd.  Maar we ruimen ook alles weer op en maken het schip weer mooi schoon.

Naast onze vaste korpsdagen op zaterdag nemen we ook regelmatig deel aan tal van nautische aangelegenheden.  In 2015 hebben we een hele week midden op het IJ mogen liggen als wachtschip tijdens Sail Amsterdam en mochten we de schepen bezoeken en voeren alle schepen langs ons.  We nemen regelmatig deel aan roeiwedstrijden tegen andere korpsen. In 2016 nemen wij deel aan SAR Katwijk waar we onderdeel zijn van de demonstraties van de KNRM.   We zijn oefenschip geweest voor een helikopter oefening van redders van de Marine.  We nemen elk jaar deel aan de Havendagen van IJmuiden.  

 Het jaarlijkse hoogtepunt is het zomerkamp. Hier komen we met een groot aantal schepen van alle korpsen uit Nederland samen. op het IJsselmeer, de Zeeuwse wateren of in Harlingen.  Regelmatig varen we tijdens deze tochten ook op zee, de Waddenzee of het IJsselmeer.

Een belangrijke doelstelling van een Zeekadettenkorps is om te leren samen werken en samen plezier te hebben.  Maar ook leren om naar elkaar te luisteren en voor elkaar op te komen.  Dat we ook dat doen door in een zelfde outfit te lopen en wij denken dat dit er goed bij past. Als sportteam loop je ook in hetzelfde tenue om te laten zien dat je bij elkaar hoort.    Een team waar ze trots op zijn. Hun uniform laat zien dat zeekadetten bij het water horen, dat hun korps een eenheid is en dat kadetten van aanpakken weten.

We maken vooral plezier en zijn een echte vriendengroep en kunnen altijd nieuwe vrienden erbij hebben. Dus kom eens langs!