De vloot

 

 

 

 

 

Dé allerleukste club van IJmuiden!

MS. Zaandam

Het korpsschip MS. Zaandam is een voormalig betonningsvaartuig uit 1953 dat geheel door de vereniging zelf is omgebouwd. Er was sprake van enorm veel achterstallig onderhoud en missende onderdelen.  Maar dankzij de hulp van velen is het schip nu weer geschikt voor  kustvaart en alle binnenwateren. Het  biedt slaap en verblijfplaats aan een vijftig-tal bemanningsleden. Aan boord bevindt zich een grote wasplaats met douche en wasmachine en de kombuis is volledig uitgerust om voor een grote groep goed en verantwoord te kunnen koken. Aan goede voeding wordt aan boord dan ook veel belang gehecht.   

Bouwjaar: 1953,   lengte: 40 meter,  Breedte: 7.50 meter,  Diepgang 2.60 meter,  Voortstuwing: 430PK Werkspoordiesel.

klik hier voor Foto’s van Zaandam.

 

De Schouw: Arie van der Veer

De schouw is geschonken door de Marine en nadat we van diverse ouders een donatie hebben ontvangen voorzien van een goede motor. Na het opknappen van de buiten en onderkant ziet hij er tip top uit en is het een welkome aanvulling voor onze vloot. Er is veel ruimte binnen en met dit vaartuig kunnen we ook kortere dagtrips maken.!

Beenakker vlet

Het korps beschikt over 2 Beenakker vletten. Dit zijn stalenvletten en zijn ijzersterk. De kadetten kunnen hier mee leren zeilen maar ook kunnen ze leren roeien.

 

Zeilen in WR-1 sloepen

Tijdens de zomerkampen wordt er vaak gezeild in de WR-1 sloepen. Deze WR-1’s zijn dan in bruikleen van de Koninklijke Marine.

Wil je zeekadet worden?

Natuurlijk wil je dat! Je kunt 4 zaterdagen gratis komen kijken voordat je een beslissing neemt. Klik op aanmelden en vul je gegevens in. Wij bellen je dan om een afspraak te maken. DOEN!!

Zeekadetkorps Nederland

Veel meer informatie over het Zeekadetkorps Nederland kan je vinden via de site. Klik op de vlag hieronder.